luni, 31 august 2009

Edgar Cayce

Cayce s-a nascut in martie 1877, intr-o familie de fermieri saraci din statul Kentucky. Pana la 7 ani s-a manifestat normal, insa apoi a inceput sa le povesteasca parintilor sai despre viziunile ciudate pe care le avea si despre capacitatea sa de a intra in legatura cu persoane decedate de curand. Nimeni nu ii da atentie insa, iar parintii, preocupati mai mult de starea financiara precara a familiei (motiv pentru care isi opreste studiile dupa 8 clase, fiind sufiecient pentru un fermier al secolul al XIX-lea), il sfatuiesc pe acesta sa citeasca Biblia, lucru pe care Edgar il va face pentru tot restul vietii. In fapt, viitorul prezicator declara in repetate randuri ca obisnuia sa citeasca Noul si Vechiul Testament odata pe an.
Se angajeaza intr-o librarie de carte si isi continua existenta intr-o stare banale. La varsta de 23 de ani, acum comis-vaiajor, avea sa isi piarda vocea din cauza unei criza de laringita. Dupa luni de suferinta, cheama un medic ambulant care trata pe baza de hipnoza. Urmarea i-a socat pe toti. In timpul hipnozei, nu numai ca vorbea coerent (ca si cum ar fi fost constient), dar si-a prezis singur tratamentul (s-a vindecat singur in vazul a zeci de oameni, in acea stare de inconstienta).
S-a aflat rapid in toata tara si Edgar devenise deja un misterios vizionar si vindecator. A primit scrisori care ii cereau numerele la loto, castigatorii la curesele de cai si locuri de sapat dupa comori, ba chiar o oferta de 100$/zi (o suma mare la vremea aceea) de la un priprietar al unei plantatii de bumbac pentru a-i prezice cotatiile la bursa! I-a refuzat pe toti (desi situatia sa financiara era la fel de rea) si a zis ca va vindeca doar pe cei bolnavi si cu probleme REALE.
A devenit "Profetul adormit", deoarece vorbea in timpul transei. O dactilografa (putin cam distrata) ii scria vorbele, care erau de cele mai multe ori retete pentru bolile oamenilor care veneau dupa ajutor. Vindeca boli in fata carora medicii se dadusera batuti (peste 90% din tratament era naturist!). Centrul Egdar Cayce din Virginia mai detine astazi 14.000 de copii ale acelor retete, dar se crede ca in jur de alte 8000 au fost pierdute.
In 1925 se muta in statul Virginia si deja intra in transa si de 8 ori pe zi, ceea ce ii afecta vizibil sanatatea. Nu accepta bani de la pacienti, doar niste mici donatii care ii asigurau existenta. Si-a vindecat si nevasta de o avansata forma de cancer, la care medicii au dat sanse 0 de supravietuire.

Daca nimeni nu putea oferi o explicatie pentru tratamentele acordate de vizionarul american (care nu avea studii medicale), putinele preziceri pe care acesta le-a facut in legatura cu viitorul au fost de-a dreptul socante. Astfel, Cayce prezicea inceperea celui de al doilea Razboi Mondial, ascensiunea lui Hitler, caderea comunismului, asasinarea presedintelui J.F.Kennedy, independenta Indiei si aparitia statului Israel pe harta lumii (precum multe altele), evenimente confirmate de trecerea timpului, dar si intamplari care merg mult mai departe in timp. In prezent se considera ca el intra in Salile lui Amenti si lua informatii de acolo.

Edgar Cayce anunta producerea in viitor a unui puternic cutremur care va duce la scufundarea intregului stat California sub apele oceanului. De asemenea, vizionarul prezicea aparitia unor cataclisme care vor modifica radical harta lumii, precum si izbucnirea unui al treilea Razboi Mondial, care ar urma sa porneasca din Orientul Mijlociu. A mentionat scufundarea Californiei in 1936, dar nu s-a intamplat (posibile motive: el a zis '36, referindu-se la 2036, dar dactilografa-fiind distrata- nu a notat sau rugaciunea a indepartat aceast blestem). De mentionat ca toate aceste preziceri au avut loc intre anii 1925 si 1945.

Dar ceea ce a socat cel mai mult, au fost informatiile lui Cayce despre trecutul omeniri. Conform acestuia, marile civilizatii din Egiptul antic si din America de Sud au aparut ca urmare a migratiei locuitorilor Atlantidei din fosta cetate distrusa in urma unui cataclism natural. Edgar Cayce afirma la inceputul secolului ca adevarata vechime a piramidelor este de 10.500 de ani, la fel ca si misteriosul oras Tihuanaco (sau Tiwanaku) din Bolivia. Mai mult, profetul modern declara ca numele artizanului marilor piramide din Egipt se numea Ra, si ca pe langa uriasele constructii din Platoul Giza, acesta ridicase si Sfinxul, cu rolul de a proteja o incapere subterana, numita si Camera Arhivelor, in care ultimii atlanti depozitasera inscrisuri referitoare la tehnologia de care dispuneau. Mai mult, Cayce prezicea ca la finalul anilor 1960 si inceputul lui 1970, ruinele Atlantidei aveau sa fie descoperite in apropiere de Bahamas.

Ca o coincidenta, in 1968, scafandrii americani identificau, la o distanta de cativa kilometri de tarmul insulelor din arhipelagul Bahamas, formatiuni de roci, asemanatoare unor ziduri rectangulare, create, in mod sigur, de o civilizatie disparuta. Constructiile subacvatice au fost denumite Drumul Bimini, dupa numele insulei langa care au fost descoperite, si se intind pe mai bine de 3 kilometri. Nici pana astazi, arheologii si oamenii de stiinta nu au ajuns la un acord cu privire la originile formatiunilor de roci, la vechimea acestora si a presupusilor lor arhitecti.

Cu vechimea piramidelor si a Sfinxului a avut dreptate, iar in ceea ce priveste incaperile, undele sonore au descoperit goluri sub acest maret monument, dar autoritatile Egiptene au interzis sapaturile pe motiv ca Sfinxul e prea fragil si ar putea sa se prabuseasca.

La 1 ianuarie 1945, Cayce facea o ultima declaratie, cea prin care isi anunta moartea. Doua zile mai tarziu, „Profetul adormit” se stingea din viata lansand in urma sa zeci de volume cu insemnari si previziuni pe care le realizase in timpul vietii. A prezis ca se va reincarna in statul Nebraska, prin anul 2100. Pe atunci, majoritatea Americii va fi sub apa...Nici pana astazi, specialistii nu au putut explica natura transelor si a viziunilor lui Edgar Cayce. Data fiind natura tratamentelor si a profetiilor sale, multe dintre ele confirmate de timp, americanul este considerat astazi un drept urmas al lui Nostradamus.

Una dintre ideile predilecte ale lui Cayce a fost cea a reincarnarii. Conform acestuia, sufletele oamenilor trec printr-o perioada de tranzitie inainte de a se intrupa la diferite intervale de timp. Poate cea mai controversata viziune a sa, este cea legata de Iisus, pe care americanul l-a vazut ca pe o reincarnare a atlantului Amilius, primul legiuitor divin din istorie, a lui Adam, primul om, a lui Melchisedec si a lui Enoh, bunicul lui Noe.
O alta previziunea luata in ras de contemporanii sai, a fost cea legata de hibrizii oameni-animal, care au fost creati de atlanti, intamplare care urma sa se reia si in viitor. In luna mai a anului trecut, autoritatile britanice si-au dat acordul pentru ca oamenii de stiinta sa continue cercetarile asupra hibrizilor creati din ovule de vaca, golite de informatii genetica, si ADN uman, dupa ce primele teste aratasera ca acestia pot supravietui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)