sâmbătă, 29 august 2009

Planeta XI se spune Planeta cu 50 de nume, tocmai fiindca se regaseste în traditiile sumeriene, akadiene, babiloniene, mesopotamiene, indiene, chineze si ale altor popoare. Nibiru, Eris, Marduk, Planeta crucii, Regele cerurilor, Casa marilor stralucitoare, Cel care arunca foc, A douasprezecea planeta, Planeta zeilor sunt doar câteva dintre denumirile mai mult sau mai putin metaforice ale acestui corp ceresc.

La acestea se adauga si un nume modern, un index de catalog, 2003 UB 313, care indica anul târziu al înmatricularii si care preia în mod uimitor particula UB întrebuintata de sumerieni în clasificarea sa printre corpurile ceresti . Nibiru are între 7 si 12 sateliti si e cu atât mai greu sa treaca fara efecte printre celelalte planete. Are o orbita eliptica extrem de alungita, cicleaza în jurul Soarelui nostru în 3600 de ani terestri. La trecerea (shar în limba sumeriana) prin sistemul nostru solar poate pierde sau capta dintre satelitii planetelor pe langa care evolueaza. Trece printre Marte si Jupiter. In urma cu mai multe treceri a dezintegrat o planeta, Tiamat, care evolua pe o orbita stabila în zona. Asa a aparut cunoscuta centura de asteroizi (se crede ca din resturile acelei planete a luat nastere Pamantul).
La fiecare trecere în sistemul solar se dezvolta mari perturbatii ale câmpurilor electromagnetice si gravitationale. Placile tectonice ale planetelor solare, dar ne intereseaza în special ale Pamântului, intra in deriva generând cutremure puternice. Planetele îsi pot schimba parametrii de evolutie, vitezele de rotatie si de revolutie. Inevitabilele coliziuni genereaza praf meteoritic care poate întuneca lumina Soarelui. Praful intra apoi în atmosfera, este antrenat de precipitatii si se depune la sol. Cel mai mult se transforma clima. Mai întâi are loc o încalzire progresiva, precum constatam în zilele noastre, pe care o atribuim în mod eronat unor tehnologii terestre, dar prin aceasta etapa s-a trecut si la ultima evolutie a lui Nibiru, traditiile chineze au imortalizat în spatii largi si în numeroase texte fenomenul de supraîncalzire, arsita si canicula , cu toate ca atunci tehnologia nu fusese declansata. Incalzirea provoaca topirea ghetarilor si chiar a calotelor polare. (de notat ca 96,5% din CO2-ul din atmosfera este de la natura, 0,6% de la masini si restul din alte surse umane. in trecut, cantitatea era si de 18 ori mai mare decat in prezent, dar nu exista incalzire globala si efect de sera...)
Există o serie de teorii ale conspiraţiei care pun semnul egalităţii care spun că această planetă X există şi că aceasta se va ciocni cu Pământul în anul 2012 (cum cred cei care sunt convinsi de existenta sa), ducând la o Apocalipsă (e de remarcat ca Apocalipsa nu inseamna sfarsitul lumii, ci revelatie-descoperirea adevarului). În acest scenariu, planeta X poartă denumirea de planeta Nibiru. Această teorie nu are nici o bază ştiinţifică. O planetă, chiar dacă ar exista, nu şi-ar schimba traiectoria încât de la marginea sistemului solar, să vină aşa de aproape de Soare, cum este Pământul. Astfel de ipoteze trebuie privite cu mult spirit critic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)