vineri, 11 septembrie 2009

11 septembrie 2001


Tragicele evenimente din 11 septembrie 2001 au fost catalogate drept atentate teroriste si au fost revendicate de liderul miscarii Al-Qaeda, Osama bin Laden, care a devenit astfel cel mai cautat terorist din istorie.

Raportul oficial, inaintat de statul american cu privire la cauzele si autorii evenimentelor tragice din 11 septembrie 2001, a provocat controverse si nemultumiri in randul celor care au considerat ca adevarul a fost distrorsionat si ca americanii sunt privati de adevarul din spatele faptelor care le-au marcat istoria.

Cei care au contestat varianta oficiala s-au identificat ca parte a organizatiei mondiale “Miscarea despre Adevarul 9/11”, care urmareste sa promoveze alternative la varianta oficiala.

Atentatele din S.U.A au devenit treptat un mit urban la fel de celebru ca cel privind existenta extraterestilor.

Astazi, la implinirea a opt ani de la dramaticele evenimente, teoriile conspiratiei sunt tot mai prolifice. O cautare pe Internet cu “9/11: teoria conspiratiei” rezulta in 7.990.000 de pagini de internet.

Astfel, cea mai cunoscuta se refera la faptul ca Guvernul American a fost initiatorul atentatelor. Scopul atentatelor era cat se poate de simplu: sa aiba o justificare pentru a ajunge in Orientul mijlociu, principala zona petroliera din lume, dar si sa micsoreze libertatile civile ale cetatenilor americani prin introducerea unor noi sisteme de securitate.

Altii cred ca in spatele atentatelor au fost mai multi investitori americani, care doreau distrugerea celor doua mari simboluri financiare ale Statelor Unite, turnurile World Trade Center. Se dorea practic demolarea controlata a acestor turnuri. Altii cred ca a fost un sabotaj impotriva companiei aeriene United States Airlines.

O alta categorie de teorii pun totul pe seama unor dusmani externi. Astfel, unii cred ca Israelul este cel care sta in spatele atentatelor. Scopul lor era acela de a denigra statele islamice si de a-si asigura in continuare alianta cu S.U.A. Si asta mai ales pentru ca, incepand cu 2000 relatiile dintre Israel si S.U.A se racisera brusc.

Si, daca aceste teorii care se bazeaza pe unele documente mai mult sau mai putin demne de luat in seama, altele sunt de-a dreptul neobisnuite.Astfel, unii considera ca atentatele au fost gandite de extraterestri, care au preluat comanda navei in timp ce altii considera ca atentatele au fost un semn ca vine sfarsitul lumii.

In 2004, regizorul american Michael Moore a lansat "Fahrenheit 9/11", o critica la adresa presedintelui George W. Bush si a deciziei acestuia de a declansa razboiul din Irak. Filmul, devenit cel mai de succes documentar din istorie, cu incasari de 119 milioane de dolari in box-office-ul nord-american, ridica serioase semne de intrebare asupra adevaratilor vinovati pentru tragedia din 11 septembrie 2001. Pentru acest film, Michael Moore a fost premiat cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2004. Regizorul mizeaza, in argumentarea ideilor sale, pe imagini brute, cu declaratii si actiuni ale presedintelui Bush din timpul atentatelor, lasand concluziile sa decurga de la sine. Filmul a alimentat si mai mult teoriile conform carora atentatele ar fi putut prevenite si ca presedintele Bush nu este tocmai strain de vinovatul oficial, Osama bin Laden.

Pentru a contracara ceea ce devenise deja un fenomen al conspiratiei, administratia Bush a demarat o campanie de presa menita sa anihileze orice alta versiune in afara celei oficiale. Astfel, au aparut, pe rand, o analiza a Institutului National pentru Calitate si Tehnologie despre cauzele prabusirii turnurilor, un site web, relansat in 2006, care contr-argumenta teoriile conspiratiei si declaratia de presa a presedintelui Bush din august 2006, in care afirma ca terorismul se naste din “subculturi ale conspiratiei si dezinformarii” si ca teroristii isi aleg adepti din randul populatiilor cu viziuni deformate despre lume si contaminate de teorii ale conspiratiei.

Uitati aici o serie de coincidente stranii de la 11 septembrie


1) New York City are 11 litere.

2) Afghanistan are 11 litere.

3) Ramsin Yuseb (teroristul care a amenintat distrugerea celor 2 edificii in 1993)are 11 litere..

4) George W Bush are 11 litere.Asta poate fii o coincidenta dar acum lucrurile devin mult mai interesante.1) New York este statul numarul 11.

2) Primul avion care s-a abatut asupra celor 2 edificii avea numarul 11.

3) Cursa de avion cu numarul 11 avea 92 pasageri la bord. 9 +2 = 11

4) Si cursa zborului numarul 77 s-a abatut asupra celor 2 edificii si avea la bord 65 pasageri. 6+5 = 11

5) Tragedia a avut loc in data 11 Septembrie, mai bine zis: 9/11. 9+1+1

6) Ziua si luna tragediei sunt identice cu numarul de telefon al poliziei in America 911. 9+1+1.Simpla coincidenta? Continua sa citesti….1) Numarul total de victime in toate avioanele implicate a fost de 254. 2+5+4= 11.

2) 11 Septembrie este cea de-a 254 zi din calendar. Inca o data 2+5+4.

3) Exploziile din Madrid s-au intamplat in data de 3/11/2004. 3+1+1+2+4= 11.

4) Tragedia din Madrid s-a intamplat dupa 911 zile de la cea din America 9+1+1….Acum este momentul in care lucrurile devin si mai misterioase.Unul dintre simbolurile cele mai cunoscute ale Americii, dupa linii si stele, este Acvila.Urmatoarea strofa este luata din Coran, cartea sacra a Islamului. Sta scris ca fiul Arabiei va trezi o teribila Acvila. Puterea Acvilei se va simti in toate pamanturile lui Alah, in timp ce anumite persoane vor tremura de disperare dar in fond se vor bucura: pentru ca puterea Acvilei va curata pamanturile lui Alah si va fii pace.Aceasta strofa este strofa numarul 9.11 din Coran.Inca nu esti ferm convins…?! Fa asta si dupa aia imi spui:Deschide Microsoft Word si:1. Scrie cu litere mari Q33 NY . Asta este numarul zborului al primului avion care s-a abatut asupra celor 2 edificii.

2. Schimba dimensiunea caracterului cu cea de 48.

4. Schimba caracterul literelor in cel WINGDINGS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)