miercuri, 16 septembrie 2009

Aspiratorul cosmic

Cand ati citit titlul, cel mai probabil v-ati gandit la un aspirator gigant care "suge" tot praful din Univers. FALS! Marea enigma incepe in anul 1961, cand niste personalitati militare (bineinteles, ai Pentagonului-->Americani!) au trimis pe orbita Terrei un nor de ace de curpru, care aveau rolul de a trimite undele radio inapoi spre Pamant, facilitand astfel comunicatiile militare si protejandu-le de bruiaj. Totusi, asta ar fi afectat grav, pentru mai multe secole, radio-astronomia. Mai multi cercetatori din lume au confirmat consecintele dezastruoase ale acestui proiect (West Ford 1).Totusi, guvernul American a aprobat punerea lui in aplicarea, deoarece unul dintre motive sale (nespus la acea vreme) era intarzierea programului spatial al fostului URSS.
Astfel, 2 octombrie 1961 a intrat in istorie, cand un satelit militar de tip Midas a fost plasat la 3200 km altitudine pe orbita polara. El continea 350 milioane de ace de curpu. Imediat dupa ce s-au eliberat in spatiu, acele au format un inel artificial in jurul Terrei. Printre urmarile dezastruoase, putem enumera: perturbarea emisiunilor radio si TV pe toate lungimile de unda, a receptiei radio si TV la mare si foarte mare distanta, perturbarea grava a sistemelor de radionavigatie. Deci, destul de grav.
O puternica retea de statii radar a urmarit desfasurarea experimentului. In punctul cel mai critic, incredibilul s-a intamplat. Un OZN gigant, de origine necunoscuta, a intrat in spatiu terestru si, precum spune McCarthy: "Ca un aspirator urias, a absorbit de pe cer centura de ace, in numai cateva minute" (totul sub privirile operatorilor radar de la sol). La final a disparut in abisul cosmosului...
Desi asta ar fi trebuit sa le dea de gandit oficialitatilor, West Ford II a fost demarat la inceput timp. Rezultatul? Acelasi, desi acuma cantitatea de ace era chiar mai mare. Desi premiile date pentru elucidarea misterului au fost colosale, nimeni n-a putut pana astazi sa dea o explicatie logica intamplarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)