sâmbătă, 19 septembrie 2009

Bilderberg

Fostul ofiter SIE, Stelian Octavian Andronic, vorbeste despre existenta grupului Bilderberg în cadrul emisiunii ZIZ ZAG cu Ion Cristoiu.

In 1972, înaintea de vizita oficială a lui Ceaușescu în Olanda, Stelian Octavian Andronic, agent al serviciilor secrete, de informații externe, a primit ordin pentru a face fișele personale ale primului ministru, prințului Bernard, reginei Olandei și a altor personalități. În calitatea sa de consul, prim secretar și șeful secției consulare în Olanda, s-a întâlnit în Lion cu un ziarist care i-a furnizat informații cu privire la grupul Bilderberg -o loja masonica secreta- și faptul că prințul garoafă (prințul Bernard al Olandei) era unul dintre creatorii grupului secret Bilderberg.

Transcriptul discuției:

Stelian Andronic: Atunci mi-a dat primele materiale referitor la grupul Bilderberg care a fost creat în Olanda. Bilderberg este defapt numele hotelului unde a avut loc sedinta de constituire a acestui grup, așa, și, binețeles și materiale pentru că grupul se întâlnește în fiecare an.

Ion Cristoiu: Se întâlnește și acuma?

Stelian Andronic: Da sigur, ultima a fost în Canada, întâlnirea grupului. Deci se întâlnește în fiecare an și grupul concentrează pe cele mai influente personalități din lume.

Ion Cristoiu: Și de unde știm noi câți sunt?

Stelian Andronic: Cam 100-120 sunt.

Ion Cristoiu: 100… Cam cine ar fi?Din care face parte și Benard

Stelian Andronic: Kissinger, Bernard… a murit Bernard. Dar a rămas fiică-sa, reginele, adică sunt un fel de titular sunt șefii casei regale olandeze.

Ion Cristoiu: [...] E secret? Se dă în presă că se întâlnește?

Stelian Andronic: Ultimele întâlniri s-au dat în presă, dar numai atat.

Ion Cristoiu: Am înțeles, s-au întâlnit și au băut o bere. [...]

[...]

Ion Cristoiu: Am revenit, un dialog, un taifas cu domnul consilier Stelian Octavian Andronic, domnia sa a lucrat 40 de ani în serviciile secrete ale României. Rămăsesem la momentul când lucra la Haga, la ambasadă în calitate de prim secretar, aia era acoperirea, defapt lucra la direcția de informații externe și rămăsesem, ne povesteați că înainte de a veni Ceauseșcu în Olanda, dvs. ați descoperit ceva despre un grup, grupul de la Bilderberg din care făceau parte o sută de personalități, spuneți că funcționează și acuma. Ce e cu grupul acesta, ce vrea el de la…

Stelian Andronic: Deci grupul a fost înființat în 1954, unul din creatorii grupului a fost și prințul Bernard, el s-a făcut, de unde și-a luat și numele, Hotelul Bilderberg, dintr-un orășel din Olanda. Conform celor declarate la prima ședintă de către prințul Bernard scopul acestui grup a fost creearea unui guvern mondial și crearea unei armate mondiale. Ulterior, la aceste deziderate s-a mai adăugat creeare unei religii noi de tipul New Age și grupul a continuat să functioneze și ultima ședintă după câte știu eu a fost în Canada. La grup participă personalități din întreaga lume, deosebit de influnete și unul din cei care a constituit grupul declara că sarcinile lui (a grupului) este acela de a difuza la conducerile lumii, adică la guverne și la preșidenții, părerile grupului în legătură cu diferitele probleme importante ale lumii. De exemplu la una din întâlnirile care a avut loc în perioada 73 când Ceauseșcu a vizitat Olanda, a fost discutarea problemei crizei petroliere declanșate în aceea perioadă, și hotărârea ca grupul să se ocupe cu preluarea în gestionare a acestor rezerve petroliere internaționale. De atunci a început…

Stelian Andronic: Spuneam mai înainte că înainte de sosirea lui Ceauseșcu a trebuit să fac niște fișe. În aceste fișe personale, a trebuit să vorbesc despre prințul Bernard, am vorbit numai partea oficială… De ce? Pentru că eu comunicasem prin telegramă anterior centralei date privitor la grupul Bilderberg. De acasă a venit o apreciere în sensul că e o informație documentară și nu prezintă interes deosebit. Pe mine m-a supărat chestia asta. Nu știa nimeni, dar pentru ei nu era deosebită și atuncea, în fișa făcută prințului Bernard, n-am trecut alte preocupări ale prințului despre grup și despre altele. Dar totuși în momentul când prințul a sosit în Olanda, deci în seara vizitei, în seara sosirii eu i-am pregătit o notă pe două pagini în legătură cu grupul, rolul prințului și așa mai departe pentru că se întâlnește cu prințul, în mod normal e obligația mea să îi spun că uite totuși ce e că… nu e o chestie din asta când spui că vrei să creezi un guvern mondial, nu e o treabă chiar de…

Ion Cristoiu: Da, corect, și era un lucru foarte important.

Stelian Andronic: Și atuncia am vorbit cu generalul care era anghiotantul președintului și i-am dat întru-n plic închis nota făcută de mine. În fiecare zi eu prezentam un buletin informativ pentru Ceauseșcu, în sensul că îi prezentam toatea comentariile care se făceau în legătura cu vizita lui și modul în care a fost primit și așa mai departe, în toate cercurile diplomatice [...] și atuncia i-am dat generalului și am spus: „Dă-o te rog președintelui pentru că e o chestie interesantă”. A luat-o, i-a dat-o și a doua zi când m-am dus să-i prezint buletinul a zis: „Uite nota înapoi”, dar zice: „fii atent, tovarășul a ordonat să distrugi nota și toate materialele care le ai în legătură cu treaba asta.”

Ion Cristoiu: Dar de ce?

Stelian Andronic: Păi nu a spus nimeni, nici astăzi nu mi-a spus. Așa, și eu m-am dus acasă, am deschis nota și culmea, pe notă era un V pus pe partea stângă cu un creion colorat și subliniat de fiecare dată Bilderberg și Bernard, Bilderberg și Bernard. Asta era o chestie diferită pentru că buletinele informative pe care i le prezentam, le primeam înapoi fără nici un fel de notă. Așa, am distrus documentele…

Ion Cristoiu: Asta înseamnă că citise…

Stelian Andonic: Păi categoric că a citit… însă nu mi-am explicat și nu îmi explic nici astăzi, deși am făcut unele presupuneri, de ce mi-a spus să distrug materialele. Culmea e că ulterior m-am întâlnit cu generalul pe culoarele ministerului, ne-am recunoscut unul pe altul, am dat mâna și el zice [semnul de duce degetul la buze] adică „taci din gură”.

Ion Cristoiu: Credeți că grupul a avut vreo legătură cu Târgoviște?

Stelian Andronic: Nu știu, nu bag mâna nici așa, nici așa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)