vineri, 11 septembrie 2009

Comedie comunista

Cand a plecat de-acasa, Prunariu i-a lasat maica-sii un bilet pe masa: Am plecat în Cosmos. Vin peste o saptamâna. Când vine, gaseste pe masa un bilet de la maica-sa: Am plecat dupa brânza. Nu stiu când vin. (26 mai 1981)

La usa unui apartament suna un pusti: Tanti, ai facut supa?, Da, puisor, vrei sa gusti si tu? Nu, multumesc. Atunci, de ce-ai venit? Te roaga mama sa ne împrumuti si noua osul. (6 decembrie 1982)


Din dispozitia lui Ceausescu s-au facut experimentari si încrucisari de meri, pentru a se crea un soi de mar pitic, de numai 50 de cm, pe care sa-l poata culege si soimii patriei. (28 septembrie 1983)

Un militian prinde o pereche facând dragoste într-un boschet. Îi duce la sectie si, de aici, în fata tribunalului. La proces, fata e felicitata pentru patriotism si baiatul pentru initiativa. Militianul e arestat pentru întrerupere ilegala desarcina. (17 martie 1984)

Ce-i mai rece si mai rece decât apa rece? Apa calda. (17 ianuarie 1985)


De ce a luat comuna Scornicesti titlul de Erou al noii revolutii agrare? Pentru ca a crescut cel mai mare bou. De ce n-a luat si comuna Petresti titlul de Erou al noii revolutii agrare? Pentru ca anul acesta nu s-a acordat titlul si pentru cea mai mare vaca. (3 ianuarie 1987)

Ultima dorinta a românilor: sa moara Ceausescu si Elena sa ajunga sa traiasca din meditatii la chimie. (28 decembrie 1988)

Ce-a fost înainte: oul sau gaina? Mai înainte au fost de toate. (cules pe 12 noiembrie 1979)

Cele 7 minuni ale comunismului:
1. Toata lumea avea de lucru.
2. Desi toata lumea avea de lucru, nimeni nu muncea.
3. Desi nimeni nu muncea, planul se realiza peste 100%.
4. Desi planul se realiza peste 100 %, nu puteai cumpara nimic.
5. Desi nu gaseai nimic de cumparat, toata lumea avea de toate.
6. Desi toata lumea avea de toate, toti furau.
7. Desi toti furau, niciodata nu lipsea nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)