joi, 3 septembrie 2009

Yeti in PoloniaExperţii în criptozoologie specializaţi în studierea lui Yeti (Sasquatch, BigFoot etc.) s-au deplasat degrabă în Polonia după ce un localnic a surprins pe camera video imagini care înfăţişau o "monstruoasă creatură păroasă", pe când se afla în vacanţă în munţii Tatra. Sustine ca a mers sa se scalde, cand si-a dat seama ca ceva o privea. La inceput a crezut ca era un urs, dar s-a ridicat in 2 picioare si a luat-o la fuga.

Ernst Probst, in varsta de 63 de ani, autor a mai multor carti in domeniu numeste creaturile oameni-maimuta. "Pana acum, oamenii au auzit astfel de povesti numai din America de Nord (Big Foot - n.r.) si Asia (Yeti, omul zapezilor - n.r.). Oamenii-maimuta sunt descrisi ca foare timizi, dar, in ciuda acestui fapt, pot fi foarte mari," sustine acesta.

Altfel spus, Probst crede ca avem de-a face cu creaturi primitive, de pana la trei metri inaltime, care au supravietuit in zone ascunse din paduri.

Pe de alta parte, Administratorii Parcului National in care se aflau fetele sunt in stare de alerta: nu e prima oara cand aud despre aparitia unei vietati ciudate in zona. "Daca exista o asemenea fiinta in padure, o vom gasi," spune Edward Wlazlo, ranger-ul sef.

In anii '20, un explorator a gasit niste urme ce pareau sa apartina unui lup mare. La o cercetare mai atenta, se pare ca erau facute de um om descult.

Timp de mai multe secole au circulat diferite zvonuri despre existenţa lui Yeti în această zonă, dar este pentru prima oara când ciudata creatură a fost filmata. Piotr Kowalski, de 27 de ani, urmărea cu camera video o capră neagră, când atenţia i-a fost distrasă de o creatură ce şi-a făcut apariţia din spatele unor stânci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)