luni, 19 octombrie 2009

Al 3-lea ochi

V-am promis acum 2 zile, daca nu ma insel, ca va voi vorbi despre acest lucru.
Chakra 6 mai este denumită şi cel de al treilea ochi, chakra frontală, chakra comandă sau Ajna. Ca simbol îi corespunde lotusul cu 96 de petale (2*48). Vortexul de intrare în această chakră este situat la un deget deasupra rădacinii nasului în mijlocul frunţii. Dacă se palpează cu degetul această zonă se constată existenţa unei adâncituri, ca un gol care a fost astupat.
Glanda endocrină asociată acestei chakre este glanda pituitară sau hipofiza cum i se mai spune.
Parca ne cam duce cu gandul la acel punct rosu al indiencelor, nu? Oare cum stiau indienii de aceasta glanda, inainte sa o descopere medicina...o fi adevarata faza, nu?
Am gasit urmatoarea legenda pe un site de stiri: "Există o legendă hindusă care spune că, la începuturile lumii, bărbaţii şi femeile puteau să folosească al treilea ochi. Să vadă cu mintea. Era în vremea cînd zeii veneau pe pămînt şi se amestecau printre oameni. Dar oamenii, văzîndu-se urmaşi ai lor şi crezînd că le pot fi egali, au încercat să-i omoare. Nu ştiau atunci că oricît putea omul să vadă, zeii vedeau mult mai bine şi înţelegeau mai mult. Atunci, oamenii au fost pedepsiţi şi li s-a închis pentru totdeauna al treilea ochi. Doar cei mai curaţi pot spera să-şi recapete cu efort darul de a vedea cu ochiul minţii. Acest ochi, al lui Shiva cum îl numesc hinduşii, se găseşte în afara dimensiunilor cunoscute omului obişnuit. În ultima vreme, există adepţi ai acestei credinţe care spun că al treilea ochi poate fi redeşteptat. Pînă atunci, cîţiva cercetători încearcă să acrediteze ideea că dincolo de legende, al treilea ochi ar fi chiar glanda pineală. O glandă minusculă, cu o structură uşor asemănătoare globului ocular, care stă ascunsă într-un ungher al creierului."
Cam acelasi lucru am scris si in articolul "Comoara din noi", daca tineti minte...
Am mai gasit si aceasta lista cu beneficiile deschiderii acestui ochi, dar si problemele produse se blocajul sau:
Chakra 6 împreuna cu chakra inimii (4) dacă sunt deschise produc energii vindecătoare care pot fi emise şi la distanţă. (adica ceea ce citim in Noul Testament ca li se intampla apostolilor: cei care treceau prin umbra lor se vindecau de orice boala erau cuprinsi)

Funcţionarea armonioasă a chakrei 6:

- capacitatea de a înţelege prin intermediul sufletului

- viziunea cuprinzătore asupra vieţii

- descoperirea de adevaruri universal valabile în viaţă

- intuiţia este dezvoltată

- vizualizare foarte bună

- gândirea este atrasă de spititual, de fantezie şi idealism

- împlinirea gandurilor în mod spontan (adica legea atractiei universale va functiona mai rapid)

- cunoaşterea interioară a realităţii subtile

- fenomene de clarviziune, perceperea altor realităţi, cunoaşterea altor dimensiuni

- înşelegerea raţională este depaşită (adica degeaba imi zice stiinta ca asta este asa, ca eu stiu cu paranormalul meu ca este invers...)

- obţinerea de informaţii noi în domeniile de interes

- lumea materială este o oglindă a energiilor

-percepi forţele care stau dincolo de lumea materială şi ştii să le foloseşti ăn mod conştient

- constaţi ca poţi folosi energia fiind supus totuşi unor legităţi pentru a nu distruge ordinea naturală existentă.

Funcţionarea defectuasă a chakrei 6 (adica ce au darwinistii)

- Rigiditatea gândirii (se foloseste numai intelectul şi raţiunea)

- Totul este reglementat de reguli ale realităţii palpabile

- Lipseste viziunea de ansamblu şi capacitatea de înţelegere a corelaţiei cosmice

- Crezi numai în ştiinţă

- Cunoaşterea spirituală este dispreţuită

- Dorintă de a influenţa oamenii prin forţa gandului (este corelată cu funcţionarea defectoasă a chakrei 3, 4 şi chakrei 7) dacă totuşi acest lucru reuşeste cel în cauză se simte izolat şi nemulţumit.

- Ai acces la domenii subtile, dar nu reuşeşti să înţelegi imaginile şi informaţiile primite (chakra 1 şi împământarea sunt dereglate, chiar şi celelate chakre au blocaje funcţionale)

- Pierderea legaturii cu realitatea.

Blocajul chakrei 6

- Realitatea este constituită numai din lumea exterioră vizibilă

- Viaţa este marcată numai de dorinţe materiale

- Negarea realităţii spirituale

- Gândirea este influenţată de părerile generale

- Posibil memorie slabă

- Tulburari de vedere

- Gândire tulbure, haotică pierderea cu uşurinţă a capului

Bineinteles, mai apar si diferite boli, precum miopia, stradismul, migrenele etc. in cazul unei functionari defectuoase. Pentru toti cei care vor sa afle mai multe despre chakre, le recomand site-ul asta.

Pe un forum, niste utilizatori au dat urmatoarele date cu privire la acest ochi si la metodele de deschidere: (nu sunt vinovat pentru greselile de gramatica)
pasii pentru incepatori sunt urmatorii:
- 3-5 minute privesti semnul,golindu-ti mintea de alte ganduri
- "gandul este proiectat intre sprancene"....e un fel de concentrare dubla
- privesti imaginea in aceasta ordine:
- creati un fond bleu deschis( de preferat culoarea cerului senin)
- priveste razele
- priveste cercul soarelui cu semnul ( 3-ul intors)
- priveste doar semnul
- priveste doar punctul cel mic
- inchide ochii, incercand sa redai cat mai bine toata imaginea
- cand vezi un ochi bleu,care priveste fix, ai reusit sa iti deschizi al-3lea ochi

vedeti sa nu va plictisiti si sa va concentrati cat mai bine...
cum spunea si priestess intr-un post, aruncati toate grijile,gandurile la gunoi in acele doua ore, cat dureaza experimentul...doua ore pe zi e de preferat sa faceti acest lucru.
opriti telefoanele,nu va uitati la meciuri si telenovele,sau uitati-va si apoi realizati acest exercitiul.

Potrivit trivit legendelor care au ajuns pana in zilele noastre, ochiul care vede tot le daruia oamenilor niste capacitati uimitoare – hipnoza si clarviziunea, telepatia si telekinezia, capacitatea de a obtine cunostinte fara intermediar de la ratiunea cosmica superioara, de a cunoaste trecutul si viitorul si chiar de a actiona asupra gravitatiei. Amintirea ochiului divin si dorinta de a dobandi puternice capacitati psihice a rezistat in Orient pana in zilele noastre: este suficient daca aducem in discutie aici punctul din fruntea femeilor indiene. Sint foarte multi cei care isi inchina toata viata unui singur scop: recapatarea capacitatilor divine pierdute la un moment dat in evolutia umanitatii. Una dintre primele lor misiuni ei o stabilesc ca fiind descoperirea celui de-al treilea ochi si "pierd" pentru acest lucru ani multi in ascetism spiritual plin de tensiune si eforturi. Cel mai uimitor fapt este ca acesti entuziasti obtin intr-adevar dezvoltarea unor capacitati psihice paranormale.

Se considera ca darul vederii spirituale le este dat oamenilor chiar de al treilea ochi – ochiul intuitiei. Sfera de actiune a acestui ochi al lui Shiva (cum mai este numit) se gaseste in afara dimensiunilor cunoscute noua si, tocmai de aceea, posibilitatile lui sint uimitoare. Astfel, yoghinii care isi deschid in sine acest ochi spiritual pot observa unele evenimente care au loc la distante uriase si in orice perioada de timp: trecut, prezent sau viitor. In India, asemenea persoane sint numite Trikala jna, adica Cei care cunosc trei timpuri.

ce vei vedea dupa deschiderea ochiului:

-observi obiectele si oamenii intr-un mod oarecum ciudat: acestia sint colorati neobisnuit sau sunt inconjurati de o aura, care isi schimba forma si culoarea in functie de starea fizica si emotionala a stapanului ei; dupa care vei vedea normal,in culorile pe care le vezi si azi,dar acea aura va fi permanent acolo
-obiectele si evenimentele obisnuite pot aparea dintr-o perspectiva cu totul neobisnuita: de exemplu, din interior sau de la inaltimea zborului unei pasari. Cel mai adesea, tablourile observate apartin prezentului sau trecutului apropiat.
- a treia etapa e cea mai grea,se numeste a "maestrului",este o vedere spirituala;poti ajunge la acest nivel numai daca pleci undeva departe de civilizatie si te axezi doar pe partea spirituala.Vederea spirituala ii permite sa vada si sa cunoasca tot ceea ce doreste – indiferent de timp si spatiu.


alta metoda:
-strange pumnul drept in jurul aratatorului stang daca esti dreptaci daca nu fa invers; degetul gros de la mana dreapta trebuie sa apese cu unghia(nu tre sa ai unghia mare nughia nu tre sa intepe, nu unghia conteaza defapt ci pozitia degetului) pe partea dreapta a degetului aratator(unghia de la aratator tre sa fie in fata ta)
-ok acum respira adanca si baga limba intre dinti si incarca sa zici ,,th" ca in engleza , incearca sal faci sa vibreze ,,th-h-h-h-h-h-h" si incearca sa te concentrezi si la al 3-ea ochi in frunte intre sprancene. Fa asta de patru ori timp de patru zile la rand si apoi treci la pasu urmator.
-meditatia! mediteaza la punctul din frunte, inchide ochii si simte prezenta "uita-te la ea usor", adica imagineza-ti un punct indigo sau chiar o mica flacara indigo in acel punct.
nu trebuie sa meditezi prea mult 15-20 min maxim 30min

Pentru toti vorbitorii de limba engleza, dedic un site util cu metode si meditatii pentru diferite lucruri (vizualizarea aurei, telepatie, deschiderea celui de-al 3-lea ochi etc.): click aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)