marți, 13 octombrie 2009

Asistam la un moment istoric

Cu totii am auzit de motiunea asta de cenzura, pentru a demite executivul. Acum, 3:20 si 30 de secunde, pe Antena 3 s-a zis clar ca Guvernul Boc 2 a fost demis oficial. Asta e un moment istoric pentru ca e prima data in istoria Romaniei ultimilor 20 de ani, cand un guvern este demis. Astea sunt voturile:258 pentru demiterea si 176 contra demiterii. In acest caz, presedintele (respectiv Basescu) va trebui sa propuna un alt prim-ministru care va trebui aprobat de guvern. Daca nu o sa se aplice, o sa propune guvernul pe cineva, Basescu nu il va aproba vor fi miscari in strada si atunci va fi anarhie!
Acuma Basescu trebuie sa cheme toate partidele in audienta si sa creeze un nou guvern (alti ministri si chestii din astea, fie din randul partidelor sau, il ascultam pe Antonescu si facem un guvern de tehnocrati--daca asta se va intampla, mai este posibil ca Boc sa intre din nou in functia de prim-ministru).
Asta inseamna ca e hoas in tara asta :), oare ce se va intampla cu invatamantul, avand in vedere planurile de reforma ale lui Boc, care acum e demis...
Si totul se intampla intr-o zi de marti, 13. Fain, nu?
Intregul mers al zilei in puteti vedea aici.
Intr-o ora apare Basescu cu un discurs. O sa ma intorc si eu cu aprecieri.
Later edit: De ce mi-a fost mai frica, n-am scapat: leul s-a depreciat, euro ajungand la 4,3. Bineinteles, BNR-ul a intervenit din nou cu banii de la FMI si l-a scazut la 4,29. Mai multe detalii, aici.
Acum trec la discursul presedintelui: a durat aprox. 14 minute si, in cea mai mare parte a felicitat pe fostul premier E. Boc pentru reformele aduse si pentru modul in care a rezistat un an, in ciuda defaimarii politice si sociale prin intermediul mass-mediei. Dupa aceea, a citit niste articole din Constituie, care repeta practic demersul enuntat mai sus. A anuntat ca sedinta cu partidele (in care vor decide un desemnat pentru postul vacant de premier--cel mai probabil Klauss Johanes, primarul Sibiului) va incepe la ora 17:00 si, cel putin prima etapa, se va termina in decursul acestei seri.
Sunt curios ce intample cu tara asta in 3 luni ;))...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)