joi, 15 octombrie 2009

Bioritmul

Cand ati citit titlul, cel mai probabil, majoritate dintre voi v-ati gandit la desenul animat "Familia Tofu". Ei bine, termenul nu provine de acolo...
La inceputul secolului trecut, Dr. Wilhelm Fliess a observat ritmuri identice in istoricul pacientilor sai. A observat faze active si pasive in aspectele fizice, emotionale si mentale ale omului. Din aceste observatii, el a formulat principiul bioritmului: Curba fizica cu un ciclu de 23 de zile, ciclul emotional cu 28 si cel mental cu 33.

Interpretare:
Atunci cand curba oricarui ciclu este deasupra liniei mijlocie, experimentam "un moment maxim" in campul respectiv (fizic, emotional sau mental). Daca este curba fizica, te vei simti, spre exemplu, mai bine d.p.d.v. corporal si corpul va fi mai predispus la o interventie chirurgicala in perioada respectiva. Daca este cea emotionala, te vei simti bine, vei fi optimist, iar relatia ta cu celelalte persoane va fi buna. Daca este cea mentala, procesul tau de gandire va fi mai rapid, iti va fi mai usor sa te concentrezi si vei avea o multime de idei si ganduri.

Atunci cand curba oricarui ciclu este sub linia mijlocie, experimentam "un moment minim" in campul respectiv. Daca este o minima fizica, te vei simti slab si fara energie; daca e una emotionala, te vei simti mizerabil si lipsit de pofta de viata; daca e una mentala, ganditul va fi "cetos", iar concentrarea va fi cam greu de atins.

Atunci cand oricare dintre curbe traverseaza linia mijlocie, acesta este un moment critic in campul corespunzator, iar daca doua curbe traverseaza linia mijlocie in acelasi punct, acesta este un punct foarte critic. Critic in campul fizic inseamna ca te vei simti terminat si e bine sa eviti efort fizic si interventiile chirurgicale. In campul emotional inseamna ca e mai bine sa eviti conflictele si certele in contradictoriu. Intr-un final, in campul mental inseamna gandit greoi si e mai bine sa amani activitatile care cer multa concentrare.

Media (linia galbena) este media celor trei nivele: "fizic", "emotional" si "intelectual". Nivelul ei poate fi folosit ca interpretare generala a starii de sanatate si echilibrului spiritual.

Bioritmurile pot prezice sau explica evenimente si pot, in acelasi timp, sa sugereze cum sa ne ocupam de ele. De exemplu, uni doctori planifica interventii chirurgicale in functie de ele sau antrenorii sportivi le folosesc in programele lor individuale de antrenament. Totusi, depinde de tine daca crezi sau nu in ele.


Acum ca am tradus textul asta si l-am postat aici (doar nu credeati ca l-am scris din cap, nu?), uitati un link catre un calculator de bioritm:
http://www.bio-chart.com/
La cat mai multe planificari bioritmice!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)