vineri, 2 octombrie 2009

Despre numarul 666In acest articol va voi scrie despre semnificatia numarul 666 in diverse traditii. Bineinteles, voi incepe cu Biblia. Conform Apocalipsei lui Ioan, numarul 666 reprezinta numarul fiarei, al Antichristului, care se va afla in frunte sau pe mana dreapta si fara de care nu se va putea nici vinde, nici cumpara. Uitati o coincidenta ciudata, in acest link (s-ar putea sa nu mearga uneori din cauza suprasolicitarii server-ului. mentionez ca articolul respectiv dateaza cam de prin 2005).
Sa privim acuma ce cred raelienii ca inseamna acest numar: dezastrele pecetilor de la sfarsitul timpului, depre care se vorbeste in apocalipsa, sunt de fapt doar rezultatele declansarii unei bombe atomice intr-un viitor posibil razboi mondial. Acest numar reprezinta de fapt numarul de generatii necesare de la aparitia Homo Sapiens pana la crearea bombei atomice. O generatie medie are 20 de ani (deci 666X20=13320 de ani). Acest numar poate varia, iar conform lor, omul a aparut acum circa 13.000 de ani-teorie sustinuta si de alti oameni de stiinta care mai zic inca ca aceasta ar fi aparut in sudul spatiului carpato-danubiano-pontic (cu alte cuvinte, cam prin tara romaneasca si mai la sud putin de ea). Prima bomba atomica a fost folosita in august 1945.
In diferite culturii a. Ch., acest numar reprezenta norocul: de exemplu, la evrei, regele Solomon primea tribut pe an cate 666 de sicli. si astazi avem un numar controversat si anume 999, care la chinezi e norocos, la indieni ghinionist si tot asa!
Exista voci care sustin ca WWW (World Wide Web-ca si in adresa de mai sus, inainte de numele site-ului) inseamna de fapt 666, deoarece in alfabetul alfanumeric al evreilor, literele erau si cifre, iar W este 6 (asa cum in alfabetul magic, V este 6-de notat sigla VolksWagen, care este un V sus si 2 de V jos, impreuna formand 666 si cea de la vodafone, in care acel semn alb din mijloc seamana cu un 6...). Totusi, la adresa asta sunt date cateva motive pentru care WWW nu poate inseamna 666 ca numarul fiarei. William Henry Gates al III-lea (Bill Gates) insumeaza tot 666 pe ebraica...

In final, ramane un mister :P. O sa aflam adevarul intr-un final, nu? :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)