vineri, 2 octombrie 2009

Mantrele

Mantra – este o silaba, cuvant sau vers, ce are proprietatea de a exercita o influenta puternica asupra subconstientului si a constiintei in acelasi timp, in vederea perfectionarii sufletesti! Vechi si tainuite, mantrele au fost cunoscute ca si instrumente cu o putere deosebita pe pamant. Au reprezentat legatura intre Dumnezeu, Univers si sufletele noastre.

Probabil toti cunoastem puterea rugaciunilor, daca cel putin o data, ne-am aflat intr-un moment de cumpana si dupa o rugaciune, am primit ajutor! Mie mi s-a intamplat acest lucru si stiu ca rugaciunea nu ramane nerasplatita! Mantra este o rugaciune deosebita. Puterea mantrei vine nu doar din cuvant , ci si din sunet. Fiecare silaba a mantrei a fost conceputa sa transimta o anumita vibratie. De aceea puterea ei este mult mai mare.

Mantra este energia concentrata intr-o vibratie a unui sunet - purtator a unei puteri anume, un cod, in care sunt incifrate cunostinte supreme. In scrierile stravechi, se mentioneaza ca fiecare litera a alfabetului sanscrit, avea o anumita proiectie localizata si o provenienta cosmica. Combinate intr-un mod deosebit, literele formau sunete, ce contineau un mesaj.

Cele mai vechi religii ale lumii, au folosit mantre in ascensiunea lor spirituala. Majoritatea calugarilor din Tibet au capacitati paranormale, traiesc peste 100-150 de ani si spre batranetea lor, transmit o intelepciune dincolo de limitele imaginatiei. Calugarii au obtinut aceste lucruri prin mai multe metode: exercitii deosebite (o sa descriu cateva la rubrica sanatate), tehnici de respiratie speciale, retete de mancare calugareasca si bineinteles citirea mantrelor (sau rugaciunea prin mantre).

“OM” sau “AUM” este sunetul sacral, mantra tuturor inceputurilor. Acest sunet este considerat sfant, mantra suprema, cuvant mistic atat la budisti, cat si la tibetani. Cu “OM” incep sau se termina cele mai multe mantre, el reprezentand o radacina a tuturor mantrelor. Se considera ca sunetul “OM” contine toate celelalte sunete in el. La fel, exista banuiala ca mai tarziu, acest sunet s-a transformat in “AUM” - in induism, “OMIN” - la musulmani si “AMIN” - la crestini.

Repetarea unei mantre este esentiala pentru a se ajunge la rezultate. Pentru rezultate maxime mantra se repeta pina cand o auzim repetandu-se automat in mintea noastra. Pentru efecte scurte, in anumite situatii se recomanda repetarea mantrei de 108 ori (numarul 108 fiind un numar deosebit). Mantra functioneaza pe mai multe nivele: avem nivelul vibrational – prin sunetul ei si nivelul de constientizare prin cuvinte. Constientizarea se poate face nu doar prin rostire sau incantare, putem scrie sau desena mantra respectiva. In Tibet, pelerinii deseneaza mantrele pe bucati de ceramica sau pietre, meditand asupra mesajului, iar acest lucru le creste spiritualitatea la un grad foarte inalt.

Astazi o sa va vorbesc despre cea mai vestita mantra: “OM MANI PADME HUM”. Este una dintre mantrele budiste de prim rang. Este mantra pentru invatacei, dar si pentru cei mai avansati calugari. Semnificatia ei se apropie de urmatorul mesaj: tot universul este precum un cristal (in anumite traduceri -o perla), ce se afla in interiorul inimii mele (sau in interiorul unei flori de lotus – care sunt eu) si acest cristal straluceste in inima mea. Pe scurt:Universul – Dumnezeu este in inima noastra si se regaseste in fiecare din noi. Cu siguranta mesajul ei este mult mai profund. Aceasta mantra se canta, meditand asupra legaturii intre noi si Univers, intre noi si Dumnezeu, cu un simtamant de altruism, iubire si daruire. Concentrarea mentala asupra acestei mantre devine foarte benefica, aducand pacea sufleteasca, eliminand toate stavilele spre dezvoltarea noastra spirituala.

O lista de mantre:
OM - HRA - PATSA - NA - DHI - se foloseste in procesul de invatare, tine de procesele cognitive. Se inspira si apoi pe expiratie se pronunta mantra. Se vizualizeaza o coloana de culoare portocalie care coboara din crestetul capului in inima si se raspandeste apoi in tot corpul

OM - BEM - SOHA - se foloseste pentru curatarea aurei

A-LE-U, BA-O sunt folosite pentru a pregăti meditaţiile şi învăţarea. Ele folosesc la deblocarea energiei şi permit curgerea celor spirituale

GA-MO-AL este folosit pentru cazul bolilor care au legătură cu ficatul, pancreasul, splina şi rinichii.

DOU-LAE, VO-A-A se adresează vindecării şi ameliorării stării de săriătate pentru aparatul respirator.

HA-JO-HA este o secvenţă cu efect regenerativ.

ZOO-UR, CHO-RA sunt folositer în regresiile în vieţile anterioare şi în activităţile cu caracter experimental.

TU-LA-RO este util la tratarea artritelor, a inflamaţiilor nervoase şi a erupţiilor cutanate.

YO-OOH-DA folosit pentru vindecări cu caracter spiritual.

CO-LAE-AH este indicat pentru deformaţiile fizice, sudarea oaselor fracturate (după ce au fost aşezate în poziţie carectă), vindecarea după o intervenţie chirurgicală sau stornatoiogică.

LAU-RR-U, BA-O se asociază bolilor care afectează zona membrelor inferioare, îndgosebi în ceea ce înseamnă probleme circulatorii sau probleme musculare.

MO-RAA-AH este folosit pentru a echilibra problemele dintre bărbaţi şi femei, îndeosebi în problemele de ordin sexual.

NO-OH-RAH, SO-MAA-AH sunt utile pentru autoacceptare şi au legătură cu personalitatea şi cu sufletul.

O-OH-DA, FAA-RO vă aliniază cu frecvenţele spiritelor naturii.

ZAU-RAAM poate fi folosit pentru stimularea energiilor, îndeosebi a celor de vindecare înaintea sesiunilor de tratament.

KO-FAA-ROO, CHO-RA sunt utile atunci când pacienţii sunt copii, îndeosebi dacă ei suferă de afecţiuni Karmice (sindrom Down, autism, retardare mintală). Ocolesc personalitatea şi deschid problemele sufletului pantru ca mintea să le înţeleagă.

TRI-AAH se recomandă pentru problemele de sănătate care se referă la regiunea braţelor şi a umerilor.

THU-MAAR vă acordă sprijin în comunicare şi în receptarea vibraţiilor universale.

AU-MA-LAAP este o secvenţă de protecţie împotriva invardării energiilor voastre şi a negativităţii, ea plasând în jurul vostru un scut protector.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)