luni, 12 octombrie 2009

Portretul meu zodiacal

Ca de obicei, am dat din nou de ceva ce nu tine de sfera normalului... Ca sa ma fac inteles, am gasit un site despre astrologie. Acuma o sa ziceti: si ce-i nou in asta? sau ce are asta a face cu mine? Simplu: asta are autoportrete pentru fiecare zodie in parte. Uitati cum arat eu:

Autoportret

Înainte de toate, o precizare: se scrie gemeni, nu geamăn. Această precizare are importanţa ei, pentru că eu sunt semnul dualităţii şi al numărului doi prin excelenţă. Dacă mă acuzaţi că mă joc cu cuvintele, pledez vinovat oricum, pentru că îmi plac eurile din cuvinte şi faptul că scriu acest portret mă face să mă gândesc la un eu demonstrativ…. O demonstraţie despre mine, într-un cuvânt.

Înainte de toate, sunt un cerebral, dar un cerebral plin de veselie şi fără griji. Psihiatrul meu îmi spune că am complexul lui Peter Pan, complexul celor care nu vor să treacă de la adolescenţă la vârsta adultă. Fără îndoială, este adevărat, dar eu am obiceiul să ascult numai cu o ureche ceea ce mi se spune.

Spiritul Gemenilor este mereu ocupat, însetat să descopere, să converseze, să pună idei noi una peste alta, pentru că mă plictisesc uşor şi detest rutina. Îmi place să merg în dreapta şi în stânga, să dau ocolul pistei în galop şi să cunosc noi stimuli mentali. Cred că am fost fluture într-o viaţă anterioară, încă mai păstrez acea sete de a alerga din floare în floare şi de a zbura liber şi uşor, în cele patru colţuri ale lumii. Îmi place să mă mişc, să mă deplasez; pentru mine, inerţia proprie amicului meu Taur înseamnă moarte.

Totul este mişcare şi nu pot înceta ca eu însumi să fiu în mişcare, (ori în minte, ori cu corpul) pentru că lumea este mare şi nu-ţi ajunge o viaţă ca să-i dai ocolul. Gemenii se mişcă mult, iar gurile rele spun că tulbură vântul. Puţin contează. Acesta este efectul de fluture...

Spiritul meu pleacă în multe direcţii, câteodată mi-e greu să mă regăsesc chiar şi pe mine însumi... De asemenea, am mare nevoie de contacte şi de schimburi pentru a putea să mă recentrez . Asta nu funcţionează întotdeauna, căci sunt foarte adaptabil, cel puţin la suprafaţă, şi pot să îmi schimb comportamentul în funcţie de persoanele cu care comunic. Îmi place să mă distrez, să fac pe bufonul, să îmbunătăţesc atmosfera, şi atunci nu trebuie să-mi purtaţi pică...

Mi-e greu să mă ataşez atât de lucruri, cât şi de oameni. Materialism, constanţă? Nu le cunosc! Eu sunt spiriduşul zodiacului şi nimic nu mă reţine prea mult timp, pentru că eu mă desfăşor prin schimbare. În acest caz, e greu să-mi fac o familie, departe de mine gândul ăsta şi e mereu timp pentru asta, după ce mă voi fi distrat destul. De altfel, Gemenii nu sunt nici geloşi, nici autoritari, iar dacă ţin la libertatea mea, o las cu aceeaşi bunăvoinţă şi altora!

Principalul defect al Gemenilor îl ştiu: mi-e greu să aprofundez lucrurile şi relaţiile cu oamenii. Acest lucru cere atât de mult timp şi perseverenţă, încât este peste puterile mele. Şi apoi, când magia noului şi a descoperirii se opreşte, ce-mi mai rămâne? De aceea mi se spune seducător: toată excitarea se găseşte în preliminarii şi în flirt!

Viaţa mi se pare ternă câteodată şi nu ezit să o înfrumuseţez prin diferite mijloace, de la limbariţă până la poezie, trecând prin minciună, căci Gemenii au darul natural al cuvântului şi al scrisului, şi dacă nu mi-l pot exploata profesional, termin prin a-l folosi în viaţa de zi cu zi.

Dar, în fine, nu sunteţi obligaţi să mă credeţi... căci în fond, cum ai putea crede un mincinos care mai şi spune că minte?

Atunci, să mai sune o dată clopoţelul....studiaţi tema natală a lui Stan Laurel cu Soare, Lună, Mercur, Neptun, Pluton şi Nodul Nord în Gemeni! Un actor de film mut .... Foarte vorbăreţ!


Portret otrăvit

Şi bărbaţii şi femeile confundă tinereţea spiritului cu imaturitatea, uşurinţa cu superficialitatea, curiozitatea cu ingerinţa. Gemenii sau fraţii cei falşi nu se gândesc decât să se distreze, să îşi dea peste cap munca....sunt adevărate limbi de viperă. Facultăţile lor intelectuale sunt în totalitate deturnate spre ipocrizie, şiretenie, minciună, într-un aşa hal, încât de multe ori sunt aproape de o mitomanie bolnăvicioasă.

Adesea, Gemenii au o viaţă dublă, una respectabilă şi alta condamnabilă (viciată de joc, scandaluri sau afabulaţii). Falşii fraţi, aşa cum probabil aţi ghicit, sunt şi falşi prieteni, falşi soţi sau falşi taţi... în sensul că nu se pot împiedica să nu recurgă la duplicitate, să mintă şi să vadă peste tot numai propriul lor interes. În acest caz, inima Gemenilor este seacă: ei sunt în întregime raţionali, chiar logici, şi pentru ei scopul scuză mijloacele, pentru că etica personală este aproape inexistentă.

În general, banii îi ard degetele şi, dacă Gemenii fac totul pentru a-i avea rapid (adică fraudulos), sunt incapabili să-i păstreze, căci sunt gestionari jalnici şi cheltuiesc ostentativ.

Gemenii vor să cunoască o mulţime de lucruri mici, fără interes, ca să le dea în schimb, ca să strălucească în societate şi să arunce praf în ochi, dar dacă îi luaţi la bani mărunţi, vă veţi da repede seama că nu au nici o bază solidă. Evident, falşii fraţi se plictisesc repede şi lasă totul baltă, şi nu trebuie să vă mire deloc infidelitatea şi dispariţia lor bruscă.

Uitati aici sursa si cautati in dreapta la meniu si zodia voastra, poate o sa va recunoasteti pe acolo :).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)