marți, 13 octombrie 2009

Sinuciderea

Cum tot este astazi o zi atat de ghinionista si cu semnificatie, m-am gandit ca s-ar putea sa fie unii dintre voi care au decis sa-si ia astzi viata. Sa nu radeti!!! Se poate intampla, chiar.
Din punctul meu de vedere, o sa mori, o sa scazi cel putin o treapta pe ierarhia luminii si o sa astepti alte 200 de ani sa te reincarnezi pentru a-ti invata lectiile neinvatate din aceasta viata + valoarea unei vieti. Atata tot am de adaugat, ca viata viitoare va fi si mai nenorocita, deoarece nu ai reusit decat de involuezi...
Daca privim din punctul de vedere al bisericii, o sa arzi o vesnicie in Iad. Cu alte cuvinte, o sa fi un ingredient in supa de smoala a unei capre malefice, cu cornite nepilite si care sufera de o forma rara de schizofrenie. Nu cred ca-ti convine... Totusi, poate esti ateu si nu vrei decat sa se termine o data pentru totdeauna cu mizeria acestei vieti. In cazul asta, esti chiar mai prost nenica! Poi tu crezi ca ai o singura viata, nu te asteapta nimic dupa moarte, dar tu te straduiesti sa mori cat mai repede, in loc sa iti traiesti din plin aceasta "unica" viata, cu problemele si beneficiile ei. O alegere foarte nesabuita pentru cineva care a ajuns la concluzia ca Dumnezeu nu exsita (lucru care necesita totusi destul de mult studiu).
La stiri o sa zica, cel mai probabil, ca a fost o dezmagire in dragoste (in caz ca e adevarat, ai marcat pe viata persoana la care tineai, din orgoliu sau prostie). Profesorii o sa se gandeasca ca e vina unei note primite de la unul dintre ei (iti inchipui ce o sa fie pe constiinta profului de mate?), in timp ce colegii o sa-si caute prin memorie toate vorbele zise care te-au putut rani si toate faptele care nu ti-au fost prielnice (sa speram ca nu o sa ramana cu sechele, avand in vedere ca dezvoltarea lor psihica are inca loc).
S-a mai pus problema ca aceasta fapta sa nu fie una de lasitate, ci una de curaj: sa te sinucizi e nevoie totusi de curaj. Un las nu va putea niciodata sa-si ia viata. Pur si simplu ii va fi mult prea frica de durere, pareri, urmari, viata de apoi etc. Totusi, trebuie sa intelegem ca oamenii curajosi nu sunt neaparat si destepti! De cele mai multe ori, cei care se aventureaza in necunoscut sunt aceia care nu-si pun intrebarea "Oare va fi mai bine sau mai rau?". Astfel, eu nestiind ca in padurea aia se afla serpi, bineinteles ca o sa intru, in timp ce ceilalti, care detin aceasta informatie, nu o sa intre. Eu o sa fiu privit ca un om curajos, desi eu fac asta din cauza lipsei de documentare si/sau prostiei (consider ca nu exista nicio sansa sa ma muste...e bine sa fii realist, dar nici absurd!). Desigur, se poate sa fii si informat, si de-a dreptul curajos: asta inseamna ca esti de parere ca dupa ce o sa mori nu exista absolut nimic de care sa-ti fie teama/periculos si ca doresti sa explori acel necunoscut "sigur". In cazul asta, esti doar stupid! Nu de alta, dar viata e frumoasa, tu ai ales sa vii aici/sa te nasti si acuma vrei sa te sinucizi doar pentru a muri si a afla ce e dincolo! Am o veste pentru tine: moartea este un proces fiziologic normal, de care nu putem scapa. Oricat am incerca. Atunci, de ce sa iti grabesti sfarsitul? Asta nu o pot intelege...

Acum uite o lista cu 7 motive (numar norocos, poate te face sa te razgandesti) pentru care nu e bine sa te sinucizi:

1. Toti cei care te-au cunoscut o sa sufere dupa tine: toate sufletele pereche, parintii, prietenii si eu. Sa nu indraznesti sa te sinucizi, deoarece o sa ma faci pe mine sa sufar si nu vrei asta! :)

2. Toate persoanele care ti-au gresit vreodata o sa ramana cu traume psihice: toti profesorii care ti-au dat o nota proasta, toti colegii cu care te-ai certat, toti strainii care nu te-au placut la prima vedere...

3. Daca o faci, nu o sa afli niciodata cum ar fi evoluat viata ta. Poata saptamana urmatoare ar fi urmat sa castigi la loto, poate in 2 saptamani ai fi mostenit averea cuiva si lista continua. In aceste cazuri, cred ca motivele tale pentru sinucidere se vor risipi.

4. In cazul in care consideri ca esti total singur pe lume si moartea ta nu va afecta pe nimeni, uite un imbold care sa te scape de aceste impulsuri: pe parcursul vietii tale, influentezi direct si indirect cam 10.000 oameni. Daca te sinucizi, oare cum ii vei influenta...?

5. Toate rudele tale moarte o sa te certe pe lumea cealalta. Nu cred ca o sa-ti convina, nu? Asta se aplica chiar daca esti orfan...sau daca esti ateu si nu crezi in viata de apoi, atunci poti considera ca iti dezonorezi stramosii care s-au luptat sa supravietuiasca ca sa ajungi tu pe lume, iar acuma vrei sa te sinucizi! Iti sta bine, nu?

6. Toata viata ta de pana acum a fost degeaba: ai trait un numar de X ani, doar de dragul de a trai si a ocupa spatiul celor care decid sa lupte mai departe. Te-ai chinuit degeaba sa inveti limba aia straina in scoala, te-ai straduit degeaba sa o inviti pe fata aia la bal cand ai absolvit liceul, sa practici sportul tau preferat pentru ca te pasiona. Da, totul va fi in van. Cand te gandesti ca altii nu mai stiu ce sa faca pentru a mai trai cateva secunde, iar tu vrei sa se opreasca totul acum...

7. Cum consideri ca vei fi privit de lume? Ai avut motive chiar bine intemeiate? Ai incercat tot ce ti-a stat in putinta ca sa-ti imbunatatesti situatia? Sigur nu a mai ramas niciun numar in telefonul tau care a ramas neapelat? Nimeni care sa-ti aline suferinta, nimeni care sa te linisteasca, nimeni care sa-ti usureze crucea acestei lumi, de orice natura ar fi ea? Ai peste 45 de ani si ai urmasi aflati pe picioarele lor? Ai apelat la tot-tot ce se poate face? Atunci cand raspunsurile tale vor fi: "bine-da-da-sigur-nimeni, nimeni-da-da", o sa te poti sinucide. Totusi, eu garantez ca nu vei prinde aceasta schema, in conditiile in care esti 100% sincer ;)

Va urez la toti o zi buna si plina de viata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)