miercuri, 14 octombrie 2009

Stiai ca despre animale...

Caini

- Paul McCartney a inregistrat un fluierat ultrasonic perceput numai de caini, pentru ciobanescul lui german, la sfarsitul melodiei “A Day in the Life” ?
- peste 33% din proprietarii de caini americani vorbesc la telefon cu cainii lor sau le lasa mesaje pe robot, conform unui studiu al Asociatiei Crescatorilor de Animale din America?
-1% din totalul testamentelor din SUA au ca principal mostenitor un caine?
- cainii transpira prin pernitele labutelor si nu prin saliva?
-exista 14 mentionari a cainilor in Biblie?
-Patrupedele din rasa chow-chow au limba albastra in timp ce restul cainilor o au roz? (hmm , ma intreb ce acadadele albastre au mancat)
-pechinezii au fost animale sacre in China mai bine de 2000 de ani si ca reprezinta una dintre cele mai vechi rase de caini din intreaga lume?
-datorita pupilelor mari si unui unghi de cuprindere vizuala foarte mare cainii pot urmareasca usor obiectele aflate in miscare? De asemenea, cainii vad si atunci cand sursa de lumina este foarte scazuta.
-pudelii francezi nu sunt, de fapt, originari din Franta? Initial ei erau caini de vanatoare in Europa. Blanurile lor mari ii impiedicau sa inainteze in apa si faceau periatul aproape imposibil, motiv pentru care stapanii lor le tundeau picioarele din spate, infasurandu-le insa gleznele si coapsele, pentru a-i feri de reumatism. Fiecare vanator isi marca animalul cu o funda colorata legata in jurul gatului pentru ca grupurile de vanatori sa-si poata deosebi animalele intre ele.
-Urmeaza o informatie urata->una dintre mancarurile preferate ale coreenilor este ciorba de caine? Consumata mai ales in sezonul estival, in ciuda protestelor vehemente venite din partea altor nationalitati, ciorba se presupune ca taie setea din timpul verii si improspateaza tenul femeilor.
-primul animal pe luna a fost un caine pe nume Laika,si astazi are statuie in Rusia
-unele studii recente afirma ca domesticirea cainilor a avut loc acum 15.000 de ani? Daca aceasta informatie este corecta, cainii reprezinta prima specie domesticita de om.[Primul cel mai bun prieten al omului]


Pisici

-memoria unei pisici poate dura chiar si pana la 16 ore, fiind superioara celei a maimutelor si a cainilor?(Memoria cainilor dureaza 5 minute)
-pisicile pot produce aproximativ 100 de sunete?(iar cainii 10)
-legatura dintre om si pisica dateaza de cel putin 3500 de ani? inca din Egiptul Antic acestea au fost folosite pentru a prinde soarecii si nici in domesticie nu si-au pierdut aceasta abilitatea.
-pisicile dorm aproximativ 65% din viata? in restul timpului ele se spala (25%), mananca (5%) sau se joaca (tot 5 %).
-afirmatia “motorul asta toarce ca o pisica” este mai adevarata decat credeti? frecventa cu care o pisica “toarce” este aproximativ egala cu frecenta de functionare a unui motor Diesel: 26/secunda.
-pisicile torc si atunci cand nu se simt bine (se simt amenintate, sunt ranite etc), nu doar atunci cand sunt fericite, asa cum crede majoritatea populatiei?
-in alergare, o pisica poate depasi 50 hm/ora?
-la nastere, toate pisicile au ochi albastri? abia dupa cateva saptamani se definitiveaza culoarea ochilor (cea pe care pisicile o vor avea toata viata).
-nu toate pisicile albe sunt surde? probabilitatea ca o pisica sa fie surda difera in functie de culoarea ochilor acesteia: pisicile albe cu ochi albastri sunt, de obicei, surde. de aceea este recomandabil ca, in cazul in care detineti o pisica alba cu ochi albastri, sa evitati expunerea ei la mediul exterior deoarece aceasta nu se poate proteja de pericole.
-desi foarte dezvoltat, ochiul unei pisici nu poate distinge toate culorile? in plus, pisicile vad invers culorile rosu si verde. [pisici daltoniste :)) ]
-numai pisicile domestice isi tin ridicata coada atunci cand merg, in timp ce pisicile salbatice nu au acest obicei? [pisici aristrocrate,omul e cu nasul pe sus pisica cu coada :)) ]
-alaturi de girafe si camile, pisicile sunt singurele patrupede care, in mers, deplaseaza in acelasi timp labele de pe o parte a corpului? aceasta inseamna ca o pisica va misca, mai intai, ambele labe de pe partea dreapta a corpului apoi cele de pe partea stanga.

Sursa: http://blogulluipool.blogspot.com/2009/08/stiati-ca-animale.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)