miercuri, 11 noiembrie 2009

Ce ne-am face noi fara betivi?

"Lume, lume! Am vesti bune! S-a deschis al 3-lea magazin real,- Hypermarket din Capitala, respectiv al 22-lea din tara."
Cu vorbele astea a dat buzna Ghita acum cateva zile la poarta mea. Mai lipsea doar sa zica "Traisca regele!", ca-i si dadeam una in cap. Am uitat sa mentionez ca era 3 dimineata si ca m-a trezit in mijlocul celui mai frumos vis al meu, care se cam repeta in ultimul timp...se pare ca se plimba prin  Cotroceni si a observat ca s-a deschis un nou mall. Tocmai venea de la bar si credea ca s-a imbatat rau, vazand luminile aprinse si personalul la lucru. Inseamna fie ca are halucinatii, fie ca nu mai vede lumina soarelui si ca si-a pierdut total notiunea timpului. Totusi, nici una, nici alta, deoarece acest magazin real este deschis 24 din 24, ceea ce este o premiera.


L-a bucurat mult faptul ca nu prea mai avea bani la el (doar 10 lei), dar setea de alcool il termina, asa ca si-a luat un card pentru a folosi sistemul "Enomatic"---cu alte cuvinte, isi incarca un card cu o anumita suma de bani, care e de minim 10 lei, si poate degusta anumite vinuri inainte sa le cumpere, contra unei sume de pe acel card. In felul acesta a avut parte de un sprit fain in miez de noapte, nu?
Desi a fost mare smecher si a avut grija sa "cumpere negativ", nu a putut sa nu remarce faptul ca nu era coada. Da, e drept ca era cam 1 dimineata, dar el inca nu stia asta. A remarcat imediat faptul ca erau 51 de case de marcat (omul la betie face multe tampenii, cum ar fi sa numere casele de marcat...). A concluzionat rapid ca nu se poate face coada, cu atatia clienti serviti deodata. 
A vizitat si pationoarul, de unde s-a ales cu cateva vanatai (avand in vedere ca nu avea echilibru din cauza sangelul infectat cu alcool), pista de carting, salile de cinema, cam 20 din cele 2.500 de magazine si s-a servit de niste mici servicii, cum ar fi ajustarea hainelor. Ar fi incercat si sistemul foarte flexibil de finantare, verificarea aparaturii cumparate la bancul de proba, livrarea la domiciliu a produselor nealimentare cu volum mare si valoare unitara de peste 500 de RON, birou pentru returnarea produselor etc., dar ar fi insemnat sa cumpere ceva, iar sotia l-a avertizat ca daca mai cheltuie ceva in miez de noapte fara ea de fata, doarme pe pres.
Vedeti voi, daca Ghita nu avea o mica predispunere la betie, eu nu as fi aflat toate astea! Si, ce noroc, chiar trebuie sa scriu un articol din asta la SuperBlog2009...

2 comentarii:

  1. Excelent articol, bravo!
    Bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii ca oamenii-s sinceri la betie. Si nici nu a exagerat Ghita al tau...chiar arata foarte bine noul Real.

    RăspundețiȘtergere

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)