vineri, 13 noiembrie 2009

Counter Strike

Abreviat CS, este un first-person shooter tactic apărut dintr-un mod Half-Life realizat de Minh "Gooseman" Le și Jess "Cliffe" Cliffe. Jocul a fost dezvoltat într-o serie de variante de la lansarea originală, ce conține în prezent: Counter-Strike: Condition Zero, Counter-Strike: Source și Counter-Strike pentru Xbox.
Counter-Strike pune în luptă o echipă de teroriști și alta de trupe speciale ale poliției într-o serie de runde. Fiecare rundă e câștigată fie prin îndeplinirea obiectivului misiunii sau prin neutralizarea echipei adverse. Ultima încarnare a jocului, Counter-Strike: Source, e bazat pe motorul sursă (source engine) dezvoltat pentru Half-Life. Semne ale influenței majore pe care Counter-Strike o exercită pot fi văzute în apariția unor mod-uri pentru jocuri ca Quake III Arena, Unreal Turnament, și alte shootere individuale ca Global Operations, America's Army, Call of Duty, True Combat Elite și multe altele.
Din luna mai a anului 2006 până în ziua de astăzi Counter-Strike este cel mai jucat first-person shooter(FPS) din lume. În 2002 erau peste 30,000 de servere populate pe internet pentru Counter-Strike (locul 2 l-a ocupat Unreal Tournament cu aproximativ 9.800 de servere). În 2004 statisticiile GameSpy arătau că peste 85,000 de utilizatori jucau Counter-Strike simultan, și în 2006, Steam arată cu regularitate că 200,000 de utilizatori joacă Counter-Strike (mai sunt incluse: Counter-Strike: Source și Counter-Strike: Condition Zero) în același timp. Potrivit statisticilor adunate de platforma Steam de la Valve acești utilizatori contribuie colectiv la adunarea a 6.177 milioane de minute pe lună, din 5 februarie 2007, solidificându-și poziția ca cel mai popular online first-person shooter. Inițial Counter-Strike era jucat online cu ajutorul serviciului WON, care a fost închis în 2004, forțând utilizatorii să schimbe pe Steam (la care unii utilizatori au răspuns realizând propria rețea WON numită WON2). GAMEPLAY Gameplay Counter-Strike 1.6Counter Strike 1.6 cerinte minime
Procesor minimum 500 MHz
Memorie RAM minima 96 MB
Memorie Video minima 16 MB
Spatiu HDD minim 500 MB
Windows:89 in sus

Counter Strike:Source cerinte minime
Procesor minimum 1300 MHz
Memorie RAM minima 250 MB
Memorie Video minima 52 MB
Spatiu HDD minim 1.5 Gb
Windows:2000 in sus

Counter Strike:Condition Zero cerinte minime
Procesor minimum 1000 MHz
Memorie RAM minima 125 MB
Memorie Video minima 32 MB
Spatiu HDD minim 1.2 Gb
Windows:2000 in sus

Un comentariu:

  1. Eu am jucat si condition zero si mi s-a parut super de tot. L-am si terminat :)

    RăspundețiȘtergere

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)