vineri, 20 noiembrie 2009

Jos musamalizarea!

Hai sa va impartasesc si voua patania mea! Nu stiu de unde si pana unde, dar am fost ales scenaristul de la sequel-ul Transformers. Fostul s-a imbolnavit grav, iar termenul limita pentru terminarea povestii este intr-o luna. Eu am fost votata persoana cea mai capabila sa se ocupe de aceasta problema. Numele a fost ales deja, si suna cam asa "Transformers: Revenge of the Fallen", in care 'the Fallen' e un robot malefic de parte Decepticonilor (ruda cu Optimus Prime). E nevoie de o drama (care s-a votat a fi moartea lui Prime), dar nu are voie sa se termine asa. Distrugerea lumii e scopul suprem al raului. Macar am un inceput, nu...?

Tot gandindu-ma eu asa la vreun scenariu interesant, capul meu a clocit urmatoarea idee: simbolistica misterioasa. M-am gandit ca as putea face ceva care sa aiba legatura cu lumea necunoscutului. Da, deja aveam un scenariu in minte. Am mers direct la producatori si le-am prezentat ideea mea:

-Deci, exista doua tabere: Decepticoni si Autoboti. Toata lumea stie asta. As putea schimba putin istoria si sa fac astfel incat Decepticonii sa isi faca baza pe Saturn. Asta ar putea fi si planeta de la care the Fallen isi ia ia puterea. In antichitate, Saturn era zeitatea suprema negativa (s-a introdus chiar si teoria ca Satan vine de la Saturn--mai stiti?). In acest caz, asta ar baza perfecta pentru "robotii rai".
-Asta imi place, a raspuns un membru al comitetului de conducere a turnarii filmului, dar cu Autobotii ce facem?
-Am o idee si pentru asta. Dupa un furt al ramasitelor lui Megatron, All Spark, din primul film, ar putea vibra si sa ridice Atlantida la suprafata. Atlantii erau considerati de Platon ca fiind poporul perfect, disparut din cauza unei calamitatii naturale avute loc acum circa 11.000 de ani. Intr-o lupta contra raului, taramul "perfect" ar fi baza minunata a binelui, nu credeti? Daca adoptam si teoria cristalelor pierdute din Atlantida care creaza campuri energetice in Triunghiul Bermudelor, acest cub ar elucida aceasta enigma.
-Dar cu ce are ajuta asta interesul publicului? a intrebat curios un alt domn.
-Astfel s-ar introduce si mai mult ideea ca planeta noastra contine urme ale vizitelor anterioare ale extraterestrilor, ba mai mult, chiar ca ei detin raspunsul la toate enigmele noastre. Ar sta oamenii sa se uite pana la final, doar ca sa vada daca mai gasesc niste raspunsuri la enigmele lor.
-Inteligent, dom'le, n-am ce zice.Se vede ca am facut alegerea buna cand te-am ales. Sa vedem ce ai gasit pentru desfasurarea actiunii. a zis presedintele comisiei insusi.
-Poi, dupa ce se afla de legatura de sange dintre Optimus Prime si the Fallen, iar baiatul din rolul principal afla de o anumita amuleta extraterestra din constelatia Alfa Drakonis, un alt atac supriza are loc. De aceasta data, Optimus e omorat de catre the Fallen, in timp ce incearca sa ii apere pe ceilalti. Planul malefic al Decepticonilor suna cam asa: pun mana pe acea amuleta, activeaza o arma ascunsa in Sfinx, Babele si Vf. Omu, din Romania, Platoul Bucegi. Cheia de pornire este acea bijuterie, iar arma va iesi din pamant la ordinele unui Prime (respectiv ultimul ramas in viata, the Fallen). Cam nasoala situatia, nu?
-E drept! Regizoru potrivit va scoate din ideea asta cele mai bune 2 ore. Altceva?
-Bineinteles domnilor, platoul Bucegi va fi scena luptei finale. Copiii, ajutati fiind de Zamolxe (zeitatea daca suprema), care nu vrea ca urmasii dacilor sa aibe de suferit intr-un razboi pentru care nu sunt pregatiti, gasesc acea amuleta. Cu ajutorul acestui zeu dac, sunt teleportati pe platoul Bucegi, unde lupta e in toi. Armata mondiala aduce rapid corpul lui Optimus, care invie cu ajutorul acelei amulete. Impreuna cu zeul protector al dacilor, the Fallen este invins si intemnitat in cel mai adanc put interdimensional.
Decepticonii se retrag, un final fericit are loc, iar toti asteptam partea a 3-a acum!
-Bun, imi place. Mai facem noi niste mici modificari si il predam regizorului. Multumim pentru ajutorul dat!
-A fost placerea mea, multumesc pentru sansa.

Astazi, filmul a iesit deja pe piata si a fost vazut de milioane de oameni. Povestea e putintel schimbata, dar o are la baza tot pe a mea. Problema e ca au uitat sa-mi puna numele la merite...si au musamalizat tot ajutorul meu.

6 comentarii:

 1. Da' ai avut răbdare, nu glumă! Bravo!

  RăspundețiȘtergere
 2. Numai articole maaari la proba asta. :D

  Si toate foarte originale, ca si al tau!
  Imi place.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ei lsa ca numele o sa iti apara la castigatorii acestei probe... O fi din cauza simbolisticii misterioase ... Bafta! (am mai scris un comentariu cand ai publicat articolul insa se pare ca n-a aparut...)

  RăspundețiȘtergere
 4. Sa spreram ca Zeita norocului si destinului - Fortuna si Nemesis va fi de partea ta!
  Saturn- "zeitatea suprema negativa" cu siguranta va fi biruita in lupta si va parasi pentru totdeauna taramul provinciei–Dacia(Terra Daciae)- respectiv si platoul Bucegi!
  Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 5. @Teodora, tin minte comentariul tau, dar l-ai lasat din greseala la alt articol: http://prostioareurbane.blogspot.com/2009/11/congratulationyour-e-mail-id-has-won.html#comments

  RăspundețiȘtergere

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)