duminică, 1 noiembrie 2009

Oare ai face-o?

Astazi mi-a venit o idee cam trasnita: oare te te-ai lasa omorat, avand in vedere ca in orice directie ai lua-o, nu ai siguranta unei vieti mai bune sau macar a supravietuirii? Nu e sinucidere, iar deznodamantul cu greu ar putea fi schimbat...
Caz ipotetic:
Esti un somer care, de bine, de rau, se descurca cumva. Ai o tona de probleme, dar esti optimist. Nu ai niciun gand de sinucidere. E duminica dupa-amiza. Faci rost de 4 lei si vrei sa-ti cumperi...un Pepsi, spre exemplu. Iei masina si te duci pana la hypermarket. In aglomeratie de la intrare vezi pe cineva cunoscut care iese. Ii faci cu mana. El te observa si, pentru o secunda, e neatent la sosea. Tu urmezi sa intri la stanga, exact cand el iese. Un camion vine din fata si nu il observa, el fiind atent la tine. Iese putin in fata. Soferul camionului, intr-un impuls de moment, trage volanul la stanga. Il evita pe prietenul tau, dar acuma, pe traiectoria curenta, mai are 10 metri pana in tine. Nu te-ar lovi frontal, dar ti-ar scoate volanul de la loc...exista o sansa destul de buna sa si mori, deca el are ceva viteza. Printr-o minune, tu ai prins momentul si acum ai 3 secunde la dispozitie sa tragi repede pe dreapta. El vine cu viteza direct in tine-->ai putea muri usor. Nimic planificat, cat de spontan se poate, 5 secunde fiind intreaga faza. Tu mori, scapi de toate problemele, slujba de inmormantare ti se face, ce sa mai vrei? Daca continui sa traiesti lucrurile s-ar putea inrautati. De ce sa nu spui STOP? Chiar daca tragi masina, in 3 secunde nu ai garantia ca nu te va ciocni oricum (poate fi un sofer de tir incepator). Poate nu mori, dar ramai fara vreo mana sau un picior (sau chiar mai grav...). Slujba oricum nu-ti mai gasesti. Tot ce trebuie sa faci e sa ramai in stare de soc 3 secunde. Toata suferinta si durerea s-ar duce.
Problema: ai ramane? ai sta sa mori, avand in vedere ca esti singur in masina? sau daca mai erau oameni, iti incercai norocul si trageai rapid? sau nu ai fi facut-o in niciun caz?
Raspundeti fiecare ce ati face intr-un comentariu mai jos.

2 comentarii:

  1. Tony, nu merita sa mori pentru nimic in lume.
    Fiecare om ar trebui sa se bucure ca vede lumina soarelui in fiecare dimineata si sa traiasca cu speranta ca intr-o zi va fi mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Johnny, e perfect raspunsul! Exact asta il si asteptam :D

    RăspundețiȘtergere

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)