miercuri, 11 noiembrie 2009

TPU

De la o perioada incoace sunt intrebat de fiecare data cand mentionez TPU, "Ce este TPU?". Traiesc cu speranta ca dupa publicarea acestui articol, intrebarile care au legatura cu acest minunat site de intr-ajutorare vor disparea, cel putin treptat :).
TPU este abrevierea de la Toti Pentru Unu. Site-ul functioneaza in felul urmator: o persoana, daca are o intrebare, o poate posta la una din cele 25 de categorii. Poate posta anonim sau de pe un cont inregistrat anterior. Dupa ce intrebarea va fi moderata, va aparea pe pagina principala. Oricine, care are habar de topica acelei intrebari, poate raspunde: indiferent ca are cont sau nu (anonim). Cineva cu cont poate alege sa raspunda anonim, desi nu mai primeste puncte in cazul asta...Oops! Un nou cunvat: "puncte". Ce inseamna asta? De fiecare data cand cineva raspunde la o intrebare, primeste un anumit numar de puncte. Un anumit numar de puncte suplimentare se primeste daca raspunzi intre primii cinci.Se mai primesc puncte pe numarul de vizite, voturi data si tot felul de prostioare din astea. La ce ajuta? Sa cresti in rank. Primul loc si al doilea au peste 600.000 de puncte (lucreaza oamenii, nu gluma), iar urmatorii ii prin cu pasi repezi din urma...Am uitat sa mentionez ca mai primesti 100 de puncte/fundita. Alt cuvant nou: "fundita". Daca raspunsul tau este considerat de catre autorul intrebarii ca fiind cel mai bun, primesti o fundita, ceea ce inseamna ca raspunsul tau va fi afisat primul si va avea o fundita mica in dreapta jos.

In prezent, site-ul contine o arhiva de aprox. 70.000 de intrebari si 600.000 de raspunsuri, cu un timp mediu de raspuns care fluctueaza intre 6 si 8 minute si cu o medie de 100% intrebari care au primit raspuns (cineva din tara asta tot va sti sa-ti raspunda la intrebare, nu?). Am mentionat ca a castigat premiul I la Webstock anul asta? La categoria User Generated Content.
Sper ca v-am raspuns la cat mai multe intrebari. Daca mai aveti, postati un comment si voi incerca sa va raspund cat mai rapid posibil :P.
O zi buna in continuare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de zis cu privire la articol? Nu te abtine, zi!

(accept critici constructive :D)